לרשום סימן מסחר
לא לכל אחד מומלץ לרשום את הסימן המסחרי שלו, גם כי הליך זה עולה כסף וגם כי לא תמיד יש סיבה הגיונית לכך. עם זאת אם מדובר על עסק שעובד יפה ושהשם שלו מזוהה עמו, יש להגן עם שם העסק וזאת על מנת למנוע מיזמים אחרים להשתמש בשם ובכך להדמות לעסק שאינו שלהם, למנוע את הונאת הלקוחות ולמנוע מהעסק המקורי לאבד לקוחות לעסק מתחרה תחת מעטה שקרי.
בלעדיות
ראשית כל יש לדעת שני דברים. האחד הוא שאין להשתמש בסמל של מישהו אחר ללא רשות ושנית שניתן לרשום סימן מסחרי ובכך להבטיח בלעדיות. לאחר שיש בלעדיות על הסמל והעסק אכן מצדיק את עצמו, ניתן לחשוב על שלב הבא- על התרחבות. כיוון שהרבה בעלי עסקים לא מחזיקים בכסף על מנת לפתוח סניפים נוספים וגם ללא הזמן על מנת להתעסק עם עסקים נוספים, הם עשויים למצוא בקטגוריית הזכיינות גלגל הצלה אידאלי.
עסקי חליפין
זכיינות היא מצב בו ניתן להעניק לאדם אחר את הרשות החוקית לפעול תחת השם המסחרי שלכם, אך זאת כאמור מוצמד לכמה תנאים ולתשלום כספי. חברה שמבקשת להפיץ עוד סניפים, תמצא זכיינים ראויים, בעלי ממון ורציניים, ולאחר מכן תצרף למערכה עורך דיין שמתמחה באופן פרטני בהסכמי זכיינות, כך שהיא תוכל להרוויח את המרב, תוודא ששמה לא ינוצל לרעה ותשמור על שליטה מלאה- תשמור את הכדור בידיים שלה!
הליך רישום
על מנת לרשום סימן מסחר יש להגיש טופס. על מנת לעשו זאת כפי שצריך מומלץ לפנות אל עו"ד מקצועי כיוון שהעניין מורכב ודורש מומחיות. לאחר בדיקה זוכים לקבל תשובה, ואם עוברים הסימן נרשם ברישום המסחרי והוא יפורסם באופן פומבי בפנקס סימני המסחר, כך שמי שיבדוק יימצא שהוא כבר תפוס. מכאן ניתן להיות בעליו היחידים ואם מוצאים מישהו שעשה בו שימוש לא מאושר, ניתן לתבוע אותו. כיום אנשים יותר ויותר מודעים לא להתעסק עם סימנים מסחריים וכבר היו לכך תקדימים. אם לא סגורים לגבי חוקיות, תמיד ניתן לפנות אל עורך דיו שבקיא בתחום הזכיינות ולהיוועץ עמו.