זכיינות לרשת המבורגרים
אוכל הנו מצרך שתמיד יש לו ביקוש, במיוחד אם יודעים היכן להעמיד את המסעדה. אם נעשה זום אין נמצא שהמבוגרים הם אחד מעשרת המאכלים היותר אהודים, כך שגם רבים נוטים להזמין טייק אווי וגם הרבה נוטים לבוא באופן ספציפי על מנת לאכול מנה זו, ולא חסרים אנשים שפוקדים מסעדות חדשות של המבורגרים שסמוכות למקום מגוריהם ולו רק על מנת להשוות בין הממצאים ולתת ציון.
שתי חלופות
על כן אם אתם מבקשים להיות עצמאיים, נמאס לכם שיש לכם בוס שאומר מה לעשות ואתם אוהבים את תחום האוכל ומאמינים במנת ההמבורגר באופן ספציפי, הרי שאתם עומדים לפני שתי אופציות. הראשונה היא לפתוח מסעדה חדשה והאופציה השנייה היא להפוך להיות זכיינים של רשת קיימת, (זכיינות לרשת המבורגרים). בעוד שפתיחה של מסעדה חדשה מצריכה גם סיכון גדול וגם ללמוד את התחום מאפס ובנוסף לקבל אינספור החלטות, הרי שלהיות זכיינים מאפשר לקבל פורמט קיים ומוצלח, כך שכל שנשאר הוא להמשיך ולקיים אותו, וזאת מבלי החשש לגבי ההצלחה כיוון שכבר יש נתונים שמדברים בעד עצמם- כלומר ניתן לבחון סניפים קיימים.
מיקום
כאשר מחליטים להיות זכיינים של רשת המבורגרים יש לקחת בחשבון שמאוד חשוב לבחון היטב את המיקום כי גם אם הרשת מאוד מוצלחת, כל עוד תמקמו את הסניף הנוסף במקום לא הגיוני, הרי שכב מדובר על הפסד עוד לפני שהניסיון התחיל. עם זאת אם גם מצאתם את הרשת הרצויה וגם יש לכם מקום גאוני, יש לחתום על העסקה.
מעמד החתימה
חתימה על חוזה זכיינות היא שלב אחרון עליו יש להקפיד. פה יש להילחם על האינטרסים שלכם. על מנת לעשות זאת כהלכה ולצלוח את המשימה יש לצרף אל המעמד עורך דין מטעמכם, ואין להסתפק בעורך דין שהחברה המזכה הביאה מטעמה. עורך דין שבקיא בחוזי זכיינות כבר יידע מה לדרוש, על מה להתעקש, אלו טיעונים להציג, אלו סעיפים להוסיף, אלו בקשות להגמיש וכדומה. למרות שהכדור בידיים של החברה המזכה, עדיין מדהים לראות אלו הטובות ניתן לקבל כאשר מגיעים למעמד החתימה מגובים באיש מקצוע.