הפרת חוזה זכיינות
חוזה זכיינות, בדומה לכל חוזה אחר, הוא הסכם בעל השלכות משפטיות. במידה ואחד הצדדים הפר את החוזה, זכותו של הצד השני לתבוע את מה שהובטח לו במסגרת החוזה. לעיתים הוא עשוי לזכות גם בפיצויים על הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מאי קיומו של החוזה. על חוזה זכיינות, חתומים ברוב המכריע של המקרים, שני צדדים. החברה המזכה והזכיין. חוזה הזכיינות קובע את טיב היחסים בין שני הצדדים. את גובה התשלומים החודשיים המגיעים לחברה המזכה, את הזכות שלה לערוך ביקורות פתע אצל הזכיין ועוד. כמו כן קובע חוזה הזכיינות את הזכויות של הזכיין ואת מה שמגיע לו לקבל מהחברה המזכה, תמורת דמי הזכיינות. ברוב המקרים, אף אחד מהצדדים אינו מגיע לחתימה על חוזה זכיינות במטרה להפר אותו, אולם, כמו כל חוזה אחר, גם חוזה זכיינות מועד להפרה בתנאים מסוימים.
הפרת חוזה זכיינות. איך מתגוננים?
הדרך הבטוחה ביותר בת תוכלו להגן על עצמכם מפני הפרת חוזה זכיינות, היא בעת עריכת החוזה עצמו. עורך דין מקצועי, בעל ניסיון מוכח בתחום הזכיינות, יוכל להאיר את עינכם, להפנות את תשומת הלב שלכם לסעיפים בעיתיים העלולים להיות מופרים ולהכניס לחוזה את הסעיפים הדרושים לצורך הגנה מפני הפרת חוזה זכיינות.
איך להתנהג במקרה של הפרת חוזה זכיינות?
במידה ונקלעתם למצב של הפרת חוזה זכיינות, הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לפנות לעורך דין המתמחה בתחום. רצוי לפנות תחילה אל עורך הדין שייצג אתכם בעת החתימה על חוזה הזכיינות. במידה ואותו עורך דין לא הצליח לסייע לכם, אתם מוזמנים להתייעץ עם עו"ד גיא קולן, מומחה לחוזי זכיינות, שצבר במהלך שנות פעילותו, ניסיון רב בטיפול במקרים של הפרת חוזי זכיינות.