הסכם שכירות לעסק
לפני שרצים לחתום על הסכם שכירות לעסק, יש צורך לעבור היטב על הפרמטרים שהופכים אותו להיות מקום ראוי לעסק. על מנת לעשות זאת יש לבחון את אופי קהל היעד ומשם להבין היכן הם נמצאים, היכן הלקוחות יבואו במגע עם החנות. לאחר שנמצא האזור הרצוי יש למצוא את החנות הרצויה גם לפי קריטריונים של אווירה, גודל, מצב וכמובן עלות. לאחר שניתן לעשות וי על כל אותם פרמטרים יש לעבור על תנאי החוזה. לא פעם אנשים מוותרים על מיקום אידאלי רק כיוון שהחוזה כלל אינו כזה.
הצד של המשכיר
על המשכיר לבדוק היטב את השוכר. וזאת על מנת לוודא שהתשלום נכנס בזמן והנכס יישמר כראוי. על כן יש לברר עליו, לבקש בטחונות אותן ניתן יהיה לממש במקרה שהשוכר אינו עומד בהתחייבות ולשמור על האופציה לבקר בנכס מידי פעם על מנת לוודא את תקינותו.
הצד של השוכר
בעוד הצד שמשכיר מגבה את עצמו, גם המשכיר צריך לגבות את עצמו. גיבוי זה יעשה ע"י מעבר על סעיפי השימוש בנכס- כלומר יש לוודא שהסעיף כולל את ייעוד הנכס במפורט כך שלא ייווצר מצב בו השימוש בנכס אינו עומד במטרת השימוש ובאמצע יום עסקים העסק יתבקש להיסגר. בנוסף יש לעבור על אופי התשלומים וסוגיהם, (מים, חשמל , ארנונה, שכירות). פירוט תנאי מימוש הביטחונות, וכמובן גם פירוט של פינוי מוקדם, לצד אופציה של הארכת החוזה מבלי לפגוע בגובה דמי השכירות בקיימים.
שחקן חיזוק
על כל צד להיות מגובה בעורך דין בעת החתימה על החוזה. כאן ניתן לבחור בין שתי אופציות. או שכול צד דואג לעורך דין משל עצמו, או לחלופין מוצאים עורך דין אחד שייצג את שני הצדדים, כך שעורך הדין גם יהיה נטרלי וגם התשלום עבור טרחתו יחולק חצי חצי. בכול אופן לא חכם לחתום על חוזה שכזה לבד, אחרת בקלות ניתן למצוא פרצה שעלולה לשחק לרעת אחד הצדדים. על כן כאשר מצרפים עורך דין למעמד החתימה ניתן להיות רגועים שכל סעיף מפורט כראוי ושום צד לא ייצא מקופח.