הסכם מייסדים
הסכם מייסדים הנו הסכם קריטי עבור הצלחה של עסקה ובכוחו להכריע לחיוב או לשלילה על מיזמים שונים באשר הם. מטרתו היא להגן על הזכויות של הבעלים מפני משקיע משמעותי שמבקש להצטרף לחברה. הסכם זה מסדיר את מערכת היחסים שבין שני שותפים עסקיים כל שלא יתגלו אי נעימויות בעתיד ועל כן אין לזלזל בו ויש למלא אותו בקפידה ובזמן הנכון.
טיפים
על הסכם מייסדים ניתן לחתום בכול שלב של המיזם, אך בעלי עסק זהירים ימלאו אותו כבר בתחילת הדרך וחלילה לא לאחר הקמת החברה וזאת על מנת להיות מוגנים עוד מההתחלה, על מנת להעניק מענה ראוי עוד לפני שמתעוררת מחלוקת. עוד חשוב לציין שאין להסתפק בחוזה סטנדרטי, אלא לכל מקרה יש להתאים את החוזה לפי הפרמטריים והדגשים האישים שלו, רק כך החוזה אכן יהיה יעיל ומעשי ולא ייחתם רק על מנת לצאת ידי חובה.
על הפרק
הסכם מייסדים מטפל במציאת פתרונות לבעיות עתידיות, במינוי נושאי תפקיד מהותיים, מסדיר ענייני כספים כולל משכורות, דמי ניהול, חלוקת דיבידנדים וכדומה. כל אלו פרמטרים חשובים ביותר כאשר מדובר על הוספת שותפים או משקיעים אך בטח ובטח גם כאשר מדובר על שיתוף פעולה בתחום הזכיינות. על כן כאשר חברה מזכה מוצאת את הזכיין האידאלי מבחינתה יש לשבת ולחתום על הסכם מייסדים מוקדם ככול הניתן.
עורך דין
על מנת שהחוזה אכן יהיה אידאלי יש להעביר אותו לפני מעמד החתימה אצל עורך דין שבקיא בתחום הזכיינים ובעל ניסיון. הוא כבר יידע להתאים את החוזה לפי הנתונים הספציפיים של הסיטואציה. כמו כן יש לצרף עורך דין שבקיא בתחום גם עבור שאר תהליכי החתימה וזאת על מנת להבטיח שמירה על האינטרסים של שני הצדדים.
הסתברות
לרוב הסכמים אלו נחתמים בשלבי החבירה הראשוניים וגם נשארים נעולים במגירה ללא התייחסות. עם זאת היו לא מעט מקרים בהם שיתופי פעולה עלו על שרטון עקב מילוי שגוי של ההסכם ועל כן אין לזלזל בכך גם אם הנתונים מראים שלרוב ההסכם חסר שימוש.