דמי מחזור
זכיינות הנו עסק שיכול להיות אידיאלי עבור אדם שמבקש להפוך לעצמאי אך מפחד מההתחלה הקשה, במיוחד כיום כשהנתונים מראים שהרבה עסקים סוגרים עוד בשנתיים הראשונות. זאת לפני שהצליחו להרוויח וזאת כיוון שלקח להם זמן רב להגיע אל לקוחות והרבה טעויות של מתחילים נעשו על הדרך. על כן הבחירה בזכיינות מאפשרת לקבל עסק שכבר יודע מהו מחזור ההכנסות שלו, הלקוחות כבר מכירים את הקונספט וכדומה. עם זאת על תענוג זה יש לשלם, בין היתר גם דמי מחזור - משמע תמלוגים.
הגדרה ומשמעות
הכוונה בתמלוגים היא לתשלום שלרוב הנו חודשי הניתן לצד שהעניק את האופציה להשתמש בקניין הרוחני שלו- דהיינו לחברה המזכה. כיוון שדמי מחזור משפיעים באופן ישיר על כדאיות עסקת הזכיינות, יש לבדוק מהו הסכום הנדרש ואם בתחילת הדרך פרמטר זה מהווה מכשול, יש להידבר על העניין בליוויי עור דין שבקיא בתחום ויודע להציע שלל פתרונות בנושא.
השפעת המזכה
כיוון שיש מגוון פרמטרים שמשפיעים על היתכנות הצלחת הזכיינות, יש לעשות שיעורי בית מושקעים. כך למשל יש לבדוק היטב מהם דמי המחזור שנדרשים על מנת לתפעל את העסק לאורך זמן, האם הוא עומד להשתנות לאחר כמה חודשים, האם החברה המזכה יכולה להקל על פרמטר זה, או לחלופין האם ניתן להשאיר את דמי המחזור הגבוהים אך לקבל גלגל הצלה במקום אחר, למשל שהחברה תוותר על רכישת חומרי הגלם ישירות ממנה, אלא תאפשר למצוא ספק יותר זול.
שחקן חיזוק
כאשר נכנסים אל עולם הזכיינות יש לדעת לצפות ליתרונות לצד חסרונות. במקום רק לעסוק בניחושים ולהיתלות על משאלות לב, ניתן לפעול באופן יותר חכם ופשוט- לפנות אל יועצי הון ואל עורכי דין שמתמחים באופן ספציפי בתחום הזכיינות. הם כבר יידעו לומר מהי עסקה כדאית, על מה אין לחתום, על מה ניתן להתפשר, איזה סעיף יש להוסיף ואיזו עסקה יש לעזוב בצד. על כן יש להתחיל לבד בחיפוש אחר החברה שקרובה לליבכם, אך משם יש להצטייד עם שחקן חיזוק- עם דמות מוסמכת שבקיאה בתחום.