זיכיון אספרסו בר
אספרסו בר היא אחת מרשתות בתי הקפה הראשונות שהוקמו בישראל על פי המודל המודרני אותו אנו מכירים היום, אך עוד כאשר קפה לא היה נושא כל כך טרנדי וכל כך מדובר. הרשת הוקמה בשנת 1992 כסניף קטן בפינת מונטיפיורי בתל אביב, ומציעה מגוון רחב של סוגי קפה המבוססים כולם על קונספט איטלקי כדוגמת קפוצ'ינה, לטה, מקיאטו וטרמציני. הרשת מעוצבת בסגנון אירופאי, ונחשבת למובילת דרך בעולם הקפה, רשת שהגתה אין ספור רעיונות ומונחים המיושמים כיום כדבר שבשגרה על ידי כל רשתות הקפה בארץ. כרגע כוללת רשת אספרסו בר שורה ארוכה של סניפים במיקומים מרכזיים ואטרקטיביים בכל רחבי הארץ, אך הרשת ממשיכה במאמץ ההתרחבות על בסיס תכנית זיכיון אספרסו בר המאפשר ליזמים צעירים להקים את בית קפה החלומות שלהם עם גב של רשת חזקה מאחוריהם.
משימה לא פשוטה, אך יותר פשוטה במודל הזכיינות
הקמת בית קפה היא משימה לא פשוטה, במיוחד בשוק בו פעילות כל כך הרבה רשתות, ולצידן גם לא מעט בתי קפה פרטיים, כל זה מעבר לאתגרים העצומים של הקמת עסק חדש בסדר גודל של בית קפה מצליח. בהתאם לכך, היכולת של היזם ליהנות מגב עסקי חזק של רשת גדולה ואיתנה יכולה להיות בדיוק ההבדל בין הצלחה לכשלון, ההבדל בין שגשוג ופשיטת רגל. במסגרת תכנית זיכיון אספרסו בר, נהנה היזם משורה של יתרונות בשימוש בנכסיה של הרשת כדוגמת שם המותג של הרשת, ידע מקצועי בנושאי עיצוב, קולינריה, שירות לקוחות,תפעול, רכש ועוד, תמיכה עסקית, מטרייה שיווקית, פרסום ויחסי ציבור ועוד שורה של יכולות שמהוות אוויר לנשימה לכל יזם בצעדיו הראשונים.
אנשי מקצוע המלווים את היזם במהלך יישום זיכיון אספרסו בר
לצד זאת, הקמת סניף בית קפה הוא אתגר לא פשוט, גם כאשר הוא מתבצע במסגרת תכנית זכיינות, ואולי בעיקר בגלל זה. ישנם מספר שלבים קריטיים במהלך יישום תכנית זכיינות וקבלת הזיכיון, ובכל אחד מהם חשוב להיות מצויידים בכל התמיכה המשפטית והעסקית הנדרשת על מנת למזער את הסיכון עד כמה שניתן, ולמקסם את פוטנציאל ההצלחה של העסק, ואת זה אפשר לעשות באמצעות סיוע של אנשי מקצוע.