אספרסו בר זכיינות
הסניף הראשון של רשת אספרסו בר הוקם בשנת 1992 כבית קפה משפחתי בתל אביב, בפינה שכבר נחשבת להסטורית- רחוב יבנה, פינת מונטיפיורי. בית הקפה היה מושתת על קונספט הקפה האיטלקי על סוגיו השונים- קפוצ'ינו, לאטה, מקיאטו ועוד. גם בעת עיצוב המקום, קיבלו בני המשפחה השראה מבתי הקפה האיכותיים של פאריז. מטרתו המקורית של בית הקפה הייתה להפוך את המשאות האיטלקיים, שאז עדיין לא היו באופנה, לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום של ישראלים רבים.
במידה רבה, ניתן להגיד כי החזון הזה הוגשם. איכות המשקאות והעיצוב המיוחד משכו אל הסניף לא מעט לקוחות, שחזרו לשתות את הקפה ולשבת באווירה הפריזאית. עם הזמן והדרישה, נפתחו עוד ועוד סניפים, ובית הקפה הקטן והמשפחתי היה לרשת הפועלת בזכיינות. כיום ניתן למצוא סניפים של רשת אספרסו בר בכל רחבי איזור המרכז, והרשת עודנה נמצאת בתהליכים של התפתחות ופתיחת סניפים חדשים במטרה להתרחב עם השנים ולהגיע גם אל איזורים אחרים ברחבי הארץ. סניפי הרשת פועלים באמצעות זכיינים. מודל הזכיינות מאפשר הקטנת הסיכון לרשת, מצד אחד, וניהול מקצועי יותר של הסניפים, מצד שני.
מאז והיום נפתחו לא מעט בתי קפה אשר מכנים את עצמם בשם "אספרסו בר" על נגזרותיו השונות, טובים יותר וטובים פחות, אך חשוב לזכור כי אספרסו בר היה בין הראשונים שביניהם, ועל כך בהחלט מגיע לו מקום של כבוד. רבים רואים את הרשת כאחת מן החלוצות בתחום, ויש שיגידו שהיא זו שטבעה את המונח המוכר לנו כל כך בארץ, "אספרסו בר".
קפה וביסטרו
גולת הכותרת של הביקור ברשת אספרסו בר היא, כמובן, משקאות הקפה האיכותיים אשר מיוצרים מחומרי גלם ברמה גבוהה. בנוסף לכך, תוכלו למצוא ברשת גם תפריט ביסטרו עשיר למדי, וגם לא מעט משקאות אלכוהוליים שיוכלו להתאים לבילוי.
התפריט המגוון מציע ארוחות בוקר לאורך כל שעות היום. בנוסף לכך, תוכלו לבחור מבין מגוון מנות ראשונות ועיקריות, חלקן מכילות עוף, דגים ואפילו פירות ים. גם קהל הצמחונים והטבעונים יוכל למצוא לא מעט מה לאכול בביסטרו, כיוון שלאחרונה השיקה הרשת תפריט נפרד לטבעונים בחלק מן הסניפים.
בנוסף, הסניפים מפעילים גם מאפיות, כך שניתן לרכוש מאפים ולחמים תוצרת בית בכל סניף.
רשת זכיינות
סניפי הרשת פועלים באמצעות זכיינים. מודל הזכיינות מאפשר הקטנת הסיכון לרשת, מצד אחד, וניהול מקצועי יותר של הסניפים, מצד שני. אחת השאלות שנשאלות היא מה עומד מאחורי הצלחה של רשת זכיינות? מדוע יש כאלה שמצליחים להפוך לרשת זכיינות, ואחרים נכשלים בכך. ובכן, מה שמחבר בין אלה שמצליחים הוא קודם כל הבנה בזכיינות. זכיינות הינו מקצוע בפני עצמו, ויש להיעזר במומחים כדי ללמוד וליישם אותו. כמובן שיש לוודא קודם שיש ביד מוצר טוב שמתאים לשכפול.